Boka terrassen

Ordningsregler för Altan/Takterrass och festlokal

Altan/Takterrass 

Det finns en takterrass i varje uppgång som är fri för alla boende att använda. De är möjliga att förboka från och med 18.00. Före 18.00 gäller principen att först på plats får använda terrassen, men om det är möjligt går det förstås att samsas.

Så här bokar du

Det sitter en almanacka vid insidan av terrassdörren. Där skriver du

  1. Ditt namn
  2. Ditt tvåsiffriga lägenhetsnummer som finns högst upp på din ytterdörr, samma som finns på din bokningscylinder till tvättstugan och på anslagen i entréerna
  3. Ditt mobilnummer

Bokningar som inte innehåller namn, lägenhetsnummer och mobilnummer är ogiltiga.

Innan användning

Kontrollera gärna att området har städats och att inga sopor ligger kvar efter föregående bokning. Ta gärna kontakt med den som använde takterrassen före dig om det inte är avstädat. Styrelsen kan göra stickprov och då kontaktas ansvarig för senaste bokning för städning av terrassen.

Fest

Om du planerar en fest ska du sätta upp en lapp i porten och informera de andra boende. Ange gärna ditt mobilnummer. Dörren ska inte stå öppen på terrassen. Ljuden sprider sig ner i trapphuset. Efter 22.00 gäller att alla ljud ska vara dämpade och efter 23.00 får inga störande ljud förekomma på terrass, i anslutning till terrassen och i trapphusen.

Grillning

Grillning med öppen eld, kolgrill, engångsgrill eller gasolgrill är inte tillåten, under några omständigheter.

Rökning

Det är absolut förbjudet att slänga cigarettfimpar på golvet, taket eller ner på gatan. Det kan börja brinna där fimparna hamnar (om vinden tar fimparna kan det dessutom hända en bra bit bort, vilket det också har gjort. Samla upp fimparna, kanske i en vattenfylld petflaska. Kom ihåg att det är du som har bokat lokalen som blir ansvarig för all skadegörelse.